Ljusservice

Ett modernt belysningssystem är en stor investering som kräver en regelbunden service och underhåll för att du skall få ut mesta effekt och maximal livslängd av din anläggning. Man bör ha en underhållsplan som innehåller övervakning, byte av ljuskällor och rengöring av armaturen. Det är viktigt att regelbundet underhåll blir en naturlig del av arbetet i butiken. Precis som det skall vara rent och snyggt, är det viktigt att alla armaturer lyser och är riktade på rätt sätt.

Svepbyte (av metallhalogen och lysrör, Ej LED)

Bästa sättet att underhålla ett belysningssystem är att regelbundet utföra svepbyte av samtliga ljuskällor. Ett svepbyte innebär att man byter alla ljuskällor, vare sig de är trasiga eller inte. Ett svepbyte bör även innehålla riktning av ljuset samt rengöring av armaturerna. Om man byter endast enstaka ljuskällor utan att göra svepbyten, kommer du inte få en anläggning med rätt ljuskvalitet och ljusstyrka som motsvara en ny butik. Man kan jämföra med servicen på en bil, det gör man inte enbart när bilen är trasig utan för att förebygga skador och förfall.

Prolight erbjuder Ljusservice

Vi vet att det är svårt att hinna med underhåll och riktning av din belysning när fokus ligger på att ta hand om dina kunder. Våra ljusservicetekniker hjälper gärna till med svepbyten, att rikta ljuset och att städa och rengöra dina armaturer. Om du väljer att teckna ett ljusserviceavtal med oss, kan du tryggt lämna allt underhåll i våra händer.

Ljusserviceavtal

Om du väljer ett ljusserviceavtal, börjar vi med att göra en genomgång av din anläggning vid ett första besök. Utifrån detta skapar vi en underhållsplan för just din butik. Antal besök anpassas till varje typ av lokal och butik, varje enhet är unik och vi anpassar underhållsplanen till detta. Avtalet inkluderar både reparation och utbyte, ibland byter vi endast några ljuskällor och ibland utför vi hela svepbyten. Rengöring av reflektorer och glas görs vid varje besök, samtidigt ser vi till att de är rätt riktade. Vi lämnar sedan butiken utan ett spår, förutom ett fantastiskt ljus!