Ljusdesign

Ljus är ett mycket viktigt redskap i en modern butik och har direkt betydelse för försäljningen. När det kommer till ljusplanering är det viktigt att ta hänsyn till vad det är man vill belysa. I exempelvis dagligvaruhandeln kan fel typ av ljus göra att maten ser gammal och oaptitlig ut, medan riktig belysning lyfter fram färgerna på ett fräscht sätt.

Varje butik har erbjudanden för att lyfta fram särskilda produkter och styra kundernas köp. Belysningen på dessa ställen är särskilt viktiga, och det kan i vissa fall vara lämpligt att ändra ljuset från ett tillfälle till ett annat.

För att få kunderna till samtliga delar av butiken är det mycket viktigt att man även fokuserar på produkterna längst bak i lokalen. Omedelbart när man kommer in i butiken bör den bakre väggen vara väl upplyst och se inbjudande ut för att uppmuntra besökarna att gå längre in. När det gäller varuhyllor är det viktigt att belysningen sprids över hela hyllan. Med god ljusplanering kan mörka områden undvikas.

Prolight innehar en gedigen kunskap om belysning och utöver produkter erbjuder Prolight ljusberäkningar, belysningsplaner samt framtagning av nya belysningskoncept med hjälp av programmet Autocad.

Tveka inte att höra av er om ni behöver hjälp!