Om Prolight

Affärsidè

Prolight ska erbjuda kompletta belysningskoncept för butikskedjor inom detaljhandeln. Genom hög servicenivå, kompetens, långsiktiga affärsrelationer och innovativa produkter har Prolight en marknadsledande position på den svenska marknaden.

Prolight och Nordic Light

Prolight grundades 2005 och huvudkontoret ligger i Borås. Vi är leverantör av armaturer och ljuskällor och är ett väletablerat företag som knutit många av de ledande butikskedjorna i norden till oss. Vi på Prolight har en omfattande kunskap av belysningsprodukter och hjälper våra kunder med både belysningsplaner och belysningsberäkningar. Trots att vi är ett ungt företag har alla våra medarbetare en betydande erfarenhet i belysningsplanering, inte minst inom detaljhandeln.

Huvuddelen av vårt sortiment kommer från Nordic Light där Prolight är ensam återförsäljare inom Sverige. Företaget är en del av Nordic Light Group som har över 800 anställda och egna fabriker i Shenzhen och Suzhou, Kina. Nordic Light Groups huvudkontor finns i Skellefteå.

ITAB

På hösten 2011 förvärvades Nordic Light Group AB utav butiksinredningsföretaget ITAB Shop Concept.

ITAB Shop Concept AB är noterat vid OMX Nordic Exchange och levererar kompletta butiksinredningar till dagligvaru- och fackhandeln. ITAB är marknadsledande inom kassadiskar till detaljhandeln i Europa, och en av Europas största leverantörer av butiksinredning. Verksamheten består av projektledning, design, utveckling, tillverkning och försäljning. I konceptsortimentet ingår butiksinredningar i främst trä och metall, samt butiksutrustning såsom kassadiskar, entrésystem och butiksbelysning. Koncernen har cirka 2 200 anställda, och omsatte 3 596 Mkr 2013.